VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jaký hardware je dobrý pro FSku, jaký joystick, grafika, procesor, prodám, koupím...
By Deivoos
Zdravím,
poslední dobou mě chytla eufórie vrátit se po půl roce k létání, ale tentokrát bych to chtěl ve větším stylu, a tak přemýšlím i nad koupí nějakého lepšího hardwaru, než jsem měl dosud. Mezitím co řeším problémy s instalací FSX (viz. vedlejší téma) se poohlížím po hardwaru. Nejspíš bych chtěl klasickou trojkombinaci berany-plyny-pedály. Pedály se mi asi nejlepší zdají Happy, ale ty si dyštak pořídím později. Teď se spíš zajímám o berany a plyny. Jako první jsem koukal na ty od Saiteku. S Berany bych asi neměl problém, ale ty plyny od nich se mi moc nelíbí. Co jsem koukal na zahraniční výrobu tak velmi pěkné, ale za velký peníz. Nevíte zda to nedělá třeba i tady někdo v česku (něco jako Happy)?

Pěkný zbytek dne,
DK 
By Datum13
Porid si tyhle paky a panel ;)  8)
Přílohy
20150702_224333.jpg
20150702_224333.jpg (1.07 MiB) Zobrazeno 4183 x
20150702_224315.jpg
20150702_224315.jpg (415.87 KiB) Zobrazeno 4179 x
By Datum13
[quote="Vojtěch Javorský"]
Berany rozhodně ne od saiteku ...ber CH
[/quote]
Proc ne od Saiteku? ono zalezi ktere vezmes Vojto :)
Ja mam Cesna Pro a nemuzu si je vynachvalit ;)
By Datum13
[quote="David Krejčík"]
Ty jo Dane, pěkný kokpit :) Jo na podobné páky jsem koukal, ale chtějí za to nehorázný prachy. :(
[/quote]

To je bohuzel pravda ale ja mel jak se rika z prdele kliku a sehnal jsem ten TQ radove za tretinovou cenu bezne ceny na ebay. I tak ale stali bohuzel £800 zato je to z petikila s jiz NG Stab Trim sw ver. Bezna cena v US je kolem $3000+doprava a v nemecku po me dokonce chteli  €4300,- :)

Ale jinak, ja mam saitek cesna Pro ver a ta je pomerne hodne odlisna od tech starejch saitek beranu. To se neda vubec srovnat. Mozna ze Vojta prave narazel na tu starsi verzi?
By Macek
Zkus kouknout tady. Mám TQ (bez trimů), stál cca 470 EUR,  kromě jedné pružinky funguje bez problému. Navíc obsahuje možnost připojení X dalších zařízení - já jsem si teda vytáhl jen ovládání podvozku
Přílohy
286688002.jpg
286688002.jpg (17.67 KiB) Zobrazeno 4181 x
By Macek
Berany rozhodně ne od saiteku ...ber CH
[/quote]
Od Saiteku klidně, ale ne s logem "Cessna"  ;) ;) ;) ;) ;) ;)
By komplik
S berany od Saiteku taky nevidím problém a pro začátek jsou k tomu i ty plyny... Za tu cenu víc než dobrý kauf. Cessna verze sice nemá hodiny, ty mi ale neběžely ve W8.1, ale mají rozsah 90° na každou stranu, ty "základní" mají jen 45°.

Pokud by měla rozhodovat kvalita a ne cena... pak... http://www.virtual-fly.com/product/yoko ... simulator/ Froogle si je ve své recenzi neskutečně liboval, že se jedná o nejlepší berany které kdy vyzkoušel, byť stojí o něco víc... Cenu uváděl 800 dolarů plusk cca 90 za shipping.. na webu jsem ji nenašel.

Kdybych chtěl opravdu dobré plyny pro dopravák a bral to vážně, tak uvažuju rozhodně o motorizovaných plynech včetně trimu... třeba tady  http://cockpitforyou.com/  Pravda, tyhle asi nejsou nejlevnější a někde už jsem zahlídl i verze s cenovkou kolem 1500€
By vojav
Kluci, myslím, že autor nehledá něco za 20 000 ,- a víc :D
Hele, plyny od Saiteku sou naopak docela dobrý, tam není co zkazit. Můžeš koupit dvoje a mít to tak třeba i na klapky, apod... Berany, já jsem zkoušel, i hodně lidí co zkoušelo vrátilo a koupilo si něco lepšího nebo joy. Za mě CH products.
By Datum13
do cockpitforyou.com bych moc nesel. Je sice pravda ze to jsou nejlevnejsi na webu(ne motor verze) hodne blizka realite co do kvality detajlu ale co jsem slisel velmi spatna spoluprace s majitelem a cekaci doba taky pekne velka :(

To uz bych doporucil co tady zminoval Martin a jeho TQ, cenove urcite prijatelnejsi pro cecha ;)
By komplik
[quote="Daniel Tuma"]
do cockpitforyou.com bych moc nesel. Je sice pravda ze to jsou nejlevnejsi na webu(ne motor verze) hodne blizka realite co do kvality detajlu ale co jsem slisel velmi spatna spoluprace s majitelem a cekaci doba taky pekne velka :(

To uz bych doporucil co tady zminoval Martin a jeho TQ, cenove urcite prijatelnejsi pro cecha ;)
[/quote]

Nemám s tím zkušenosti, byl to jen nástřel že ty plyny může mít kompletně pohyblivé, což dodá na realitě, mě se prostě líbí jak se to hezky samo hýbe. Výrobců bude jistě více a ceny budou nemalé u všech... ale tenhle koníček je hodně výjimečný, jednak lítá málo lidí a z těch ještě většina nemá ambice takového vybavení, takže cílovka je extrémně úzká... holt lítání s leteckými simulátory je "luxusní zboží"...

Kluci, myslím, že autor nehledá něco za 20 000 ,- a víc :D
Hele, plyny od Saiteku sou naopak docela dobrý, tam není co zkazit. Můžeš koupit dvoje a mít to tak třeba i na klapky, apod... Berany, já jsem zkoušel, i hodně lidí co zkoušelo vrátilo a koupilo si něco lepšího nebo joy. Za mě CH products.
[/quote]

Když vezmu běžnou saitek výbavu: berany+plyny,pedály,switch panel, multi panel, radio panel, dodatečné plyny, a jeden FIP ať člověk nemusí snižovat pohled na budíky nebo otevírat vyskakovací okno třeba s horizontem apod... to krásně vyjde na těch 20 tisíc a to považuji za takový rozumný  standard. Osobně nemám rádia, jakmile bych ale začal aktivně lítat online, byla by to první věc co bych dokoupil. Štelovat věčně frekvence myší? Pakárna.

Jelikož tazatel psal něco o "ve větším stylu" a dřív už nějaký letecký HW zřejmě používal... tak by mě nenapadlo doporučovat takovou základní výbavu jako je saitek :)
By vojav
Jop , de to, hodně lidí to tak má. :) (btw ty barevný cepicky jdou přehazovat, takže si na to můžeš v dilne udělat vlastní, třeba 737 styl :D )
By Pavel
Davide, jak hodně na to spěcháš? Zrovna jsem tuhle ze zajímavosti vymýšlel projekt jak by se dal postavit univerzální celokovový masivní throttle quadrant, kde by ve výsledku bylo 6 pák s vyměnitelnými koncovkami, které bys mohl použít v FSce, jak budeš chtít (např. pro přípusť, vrtule a směsi u dvouvrtuláku, nebo dvě až čtyři jako přípusti, jednu jako spoilery a jednu jako klapky (typicky pro jetlinery jako 737, 777, 747, A320)... Chtěl jsem vymyslet něco co bude cenově dostupné, mechanicky solidně zpracované a nerozbitné (žádné Saitek potenciometry, které se po roce lítání totálně rozsypou)... Vzorem mi byl GoFlight, se kterým mám četné osobní zkušenosti - velmi se mi líbí, až na to mechanické zpracování - kdy páky přímo visí na potenciometrech, které se jednak opotřebovávají, a také při prudším pohybu pákou hrozí vylomení z plošného spoje (a navíc to bez DPH, cla a dopravy vyjde na 10 tisíc  8)). Budu teď mít nějaké volno, tak bych chtěl zkusit udělat jeden prototyp pro mě, a pokud bude mechanicky a elektronicky dostatečně kvalitní, tak nabídnout možnost to zakázkově v malosérii stavět, nebo prodávat jako stavebnici...

Elektronicky by se to hlásilo jako obyčejný joystick, takže by to bylo kompatibilní s libovolným simulátorem a addonem, a mělo by to možnost aktivovat reverzy.

Prodejní cenu ještě nemám spočítanou, ale jelikož od saiteku stojí 3 páky 1900 Kč tak věřím, že mých 6 pák by nebylo dražší než dva saiteky vedle sebe. A jelikož by to byla výroba ad-hoc na zakázku, tak bych mohl dělat drobné změny dle přání uživatele, třeba ve způsobu ukotvení ke stolu (na pevné šrouby, na šroubovací klip jako mlejnek na maso, na přísavky, na gumové nožičky...). No uvidíme, jestli se mi to povede postavit :)

PB
Naposledy upravil(a) Pavel dne 04 črc 2015, 17:35, celkem upraveno 1 x.
By Deivoos
Moc na to nepospíchám a klidně si na tvůj výtvor počkám. No to ukotvení mě docela zajímá, protože co jsem koukal třeba na berany od Saiteku (plyny teď nevím jestli mají stejné ukotvení) tak je k tomu potřeba docela velký prostor po deskou. A jelikož pod ní mám vysouvací šuplík s klávesnicí, tak mám pocit, že by si to nesedlo :(