VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jaký hardware je dobrý pro FSku, jaký joystick, grafika, procesor, prodám, koupím...
By Pavel
Ahoj,
jelikož se můj joystick postupně odebral do křemíkového nebe, potřeboval jsem náhradu. X-52 od Saiteku je s ohledem na četnost mého létání pro mě zbytečná (a obecně nemám moc rád Saitek), a tak jsem hledal něco u čeho by byl poměr cena/výkon lepší. Navíc mě již za ty roky co se lítáním bavím došla trpělivost s potenciometry v klasických herních ovladačích (čest výjimce X52 která poťáky nemá) a tak jsem hledal něco s požadavky: cena do 1000Kč, hallovy sondy snímající pohyb (nikoliv potenciometry), robusní mechanické zpracování. Oko padlo na Thrusmastera T1600 a nelituji. Páku snímají dvě hallovky, tudíž je snímání pohybu bezkontaktní a nikdy se časem neochodí jako u většiny ostatních zařízení, má vůbec asi největší výchylky na všechny strany co jsem u desktop joysticku viděl, zpracování je velmi masivní a celkově působí dost solidním dojmem. Navíc lze přemontovat na užívání pro leváka, tedy je vhodný i pro občasné řidiče Airbusů z levé sedačky. Středová poloha je znát a to poměrně silně (očividně záměr výrobce), ale zvykl jsem si na to poměrně brzy a nakonec mi to přijde poměrně příjemné i při létání s vrtulníky v X-plane. Nemá asi smysl rozebírat obyčejný joystick hlouběji - píšu sem jen poznámku pro případné další zájemce - že za tuto velmi sympatickou cenu lze sehnat joystick který vydrží na pořád a prakticky zvládne vše, co se od něj očekává.

Zakopueno na alze: http://www.alza.cz/thrustmaster-t-16000m-d412694.htm

Perfektně funguje na FSX i X-Plane, bez nutnosti instalovat jakékoliv ovladače a podobný softwarový bordel výrobce.

PB
By Deivoos
Ahoj,

Nevíš zda i v Thrustmaster T Flight Hotas jsou hallowy sondy (vzhledem ke stejné cenové kategorii a stejnému výrobci bych řekl, že tam také budou, ale radši se ptám) ?
By Pavel
S odstupem času jsem stále spokojen... Jen jsem demontoval tu opěrku ruky a dal na obě strany záslepky, takže je jak pro praváka tak pro leváka zároveň, drží se mi tak nejlíp (navíc jsem zvyklý i z reálu si ruce na řízení střídat)...

PB
By LEON
[quote="David Krejčík"]
Ahoj,

Nevíš zda i v Thrustmaster T Flight Hotas jsou hallowy sondy (vzhledem ke stejné cenové kategorii a stejnému výrobci bych řekl, že tam také budou, ale radši se ptám) ?
[/quote]

T Flight Hotas nemá s největší pravděpodobností HALLy, jen potenciometry. Nicméně zřejmě poměrně kvalitní, ani po více než dvou letech častého používání nepozoruji oxidaci jezdců, Logitech Extreme mi už po dvou letech jemně kmital, jak degenerovaly poťáky.