VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jaký hardware je dobrý pro FSku, jaký joystick, grafika, procesor, prodám, koupím...
By aldamat1
Ahoj,

tak jsem při dnešním aisan tripu zijstil, že mi všechny letadla táhnou doleva, a tak koukam na nastavení kalibrace, a co nevidim: joy je hardwarově v nulové pozici, ale softwarově ukazuje celkem silnou výchilku vlevo. A tak, jelikož se blíží vánoce, jsem si řekl že by se už mohla hodit nějaká obnova za můj starý, teď již částečně nefunkční Logitech Extreme 3D pro joystick.

ale teď nastává otázka: jakej joy by byl asi nejlepší, v ceně do 2000kč? Potřeboval bych poradit, abych pak za cca 1,5 roku nemusel řešit zase to samé.

díky
By Michal Z.
Možná by stačilo vyčistit potenciometry, určitě je budeš mít zanesený bordelem nebo v horšim případně už vydřený drážky, pokud to nerozebereš tak to nezjistíš, ale jinakto neni velká vada, poťáky se daj sehnat levně a přepájet 3 drátky zvládne kde kdo ;)
By Jakub Jiřička
PB tu psal nedavno recenzi na joy cca za 1000k a dost ho chvalil, taky jsem si ho chtel koupit ale zapomnel jsem na to :D a dnska se me sestra ptala co chci k vanocum takze uz aspon vim, dik za pripomenuti, jinak tu recenzi najdes nekde tady na foru
By vojav
Logitech 3D aby nešel? To buď bude kusovka, nebo je to fakt zanešený bordelem...
Rozhodně ale nekupuj něco z řady Saitek Cyborg, může to vypadat jako slušný joy, ale po zkušenostech obsluhy simu v Brně sem to chtěl vyhodit z okna...
By aldamat1
koukal jsem na ten thrustmaster, ale mezitim se mi to podařilo asi 50ti kalibracema nějak dostat do středu :D uvidim no, ale ten thrustmaster nevypadá ani tak špatně ;)
By aldamat1
[quote="Vojtěch Javorský"]
Logitech 3D aby nešel? To buď bude kusovka, nebo je to fakt zanešený bordelem...
[/quote]

no tak kusovka asi ne, když jsem koukal na net, tak toho byly plný fóra, ale nikdo nebyl schopnej napsat jak to spravil
By Michal Z.
Rozhodně ale nekupuj něco z řady Saitek Cyborg, může to vypadat jako slušný joy, ale po zkušenostech obsluhy simu v Brně sem to chtěl vyhodit z okna...
[/quote]

Nevim co máš proti Saitek Cyborg Evo :D mam ho dýl než tys poznal vatsim a neměl jsem s nim jedinný problem :)
Co se týče beranů a plyn. pák, tak tam jsem měl problem s těma potenciometrama, který byly hodně zaprasený.

Na Cyborgu lítam doteď a nikdy se mi nestalo, že by něco nešlo.
Tovíš pokud máš chipsy mezi pákou a snímačem tak se neni čemu divit ;) :D

Takže JÁ osobně obhajuji Cyborga jako levnou, ale slušně funkční joy, sestavu
Nová verze here : http://joysticky.heureka.cz/saitek-cybo ... tAodBUQAqg
Naposledy upravil(a) Michal Z. dne 30 lis 2014, 19:22, celkem upraveno 1 x.
By Schindler
[/quote]

Co jsem zpozoroval, tak tu má hned několik lidí Saitek Cyborg X. Vzhledem ke svátečnímu létání toho s ním teď moc nenalítám, ale jinak za těch 1300 hodin sloužil celkem kvalitně - začala se tedy sama vykopávat směrovka (tuším doprava), ale opravil jsem to pouhým rozmontováním, v rámci možností nějakou očistou a mírnými údery a následným smontováním a šlape dál ... Je skladný, protože se dá rozmontovat a sklopit. Má navíc dvě osy v podobě rychlostních pák , takže na létání s dvoumotorovými letadly taky dobré, plno tlačítek s shiftovací funkcí.

Já často nebývám doma, takže na to tahání s sebou je to ideální, samozřejmě to asi nemá na kompletní výbavu s berany, pedály, atd.
By vojav
[quote="Ondřej Plechatý"]
Thrustmaster FlightStick X HOTAS ... spokojenost největší. Doporučuji.
[/quote]
souhlas
By Araneus
[quote="Ondřej Plechatý"]
Thrustmaster FlightStick X HOTAS ... spokojenost největší. Doporučuji.
[/quote]

Tak to já zas nedoporučuji. Je fakt, že jsem možná jenom náročná. Koupila jsem si přesně tenhle do začátku a po třech měsících používání byl oproti původnímu stavu značně vychozenej a středová poloha byla tak plus minus autobus a citlivost od začátku mizerná. Teď ho má již druhým rokem Vojta a je s ním pořád ještě spokojenej.

Já jsem si místo toho koupila pekelně drahej Saitek X52 Pro. Jako oproti tomu Thrustmasteru je to super, ale už jsem měla možnost vyzkoušet i jiné jojsticky, dokonce i o dost levnější než byl tenhle Saitek a znovu bych do Saiteku nešla (ani do pedálů, které mám taky, ani do beranů, které jsem po koupi obratem vracela). Má to fixaci středové polohy takovou pružinkou ve spodní části rukojeti a rozhodně tu středovou polohu nedrží přesně. Chová se to trochu jako vychozenej jojstick.

Ale abych nehaněla Thrustmaster at all, tak tenhle je prý za ty prachy hodně dobrej. Ale zas nemá tu plynovou páku. http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=489504. A taky třeba to psal nenáročný uživatel.
By vojav
For Saitek Cyborg owners... Myslel jsem to tím způsobem, že ten joy se špatně chytá v ruce. Na to, jak je joy pěkně roztáhlej, jsem taky čekal větší tendenci se udržel na stole při prudších pohybech..... Nevím jak je to s F.L.Y 5, asi jsem zkoušel v.1 (Kdo měl černozelenej NTB s FS9? )
By vojav
[quote="Petra Ondráčková"]
Ale abych nehaněla Thrustmaster at all, tak tenhle je prý za ty prachy hodně dobrej. Ale zas nemá tu plynovou páku. http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=489504. A taky třeba to psal nenáročný uživatel.
[/quote]

Zas to nemá poťáky no, takže jedině +, pokud by se zainvestovalo, tak se dá někde sehnat planová páka zvlášť (třeba od Saiteku)
By vojav
[quote="Michal Zíka"]
I menší výkyvy nejsou na škodu ;) v realitě taky neletíš jak na medu a sem tam to občas kopne nebo sfoukne vítr, tady to máš nahrazeno anti-ideálním systemem levných komponentů, takže 2v1, no nekup to, žejo ;)
[/quote]
Ano, ale vítr ti nenakloní páku... Je to dost nepříjemný...
By CSA667
Já používám toto: http://www.alza.cz/defender-cobra-m5-d354042.htm

vypadá spíš jako pro stíhače, nemá plynovou páku, jen takové kolečko. ALE využívá M-Force magnetické technologie, takže pohybová čidla reagují na změny v magnetickém poli, díky čemuž je přístroj přesnější, odolnější a nedostává se do tzv. mrtvé zóny.

Takže žádné pružinky a nic.. přesný a kvalitně provedený joy, těžký, takže na stole stabilní. Navíc se k tomuto joy daji dokoupit různé tlačítka a ptákovinky..

je to nejlevnější varianta joye s magnety.. ;)

Tot za mne.

MD.
By aldamat1
dobrá, takže zatim je mým favoritem ten thrustmaster HOTAS, Vojtův problém s místem na stole nemám ;) ale ještě uvidim jak se to v tomhle vlákně vyvrbí... u toho thrustmasteru se mi hlavně mimo jiné líbí plyn, jelikož na tom logitechu je malej a občas mě celkem štvalo když jsem si do něj v airbusu cvrnknul, jelikož se pak vypnul A/T
By POndrej
Já ještě krom HOTASu používám vlastní úpravu jednoho obyčejného gamepadu. Docela mě tam štvalo, že není možnost ovládat plynovou páku jinak než přes tlačítka na ovladači samotném. Ale tak trošku jsem zabádal, řezal, tavil, šrouboval a výsledek je takový :-))))))  :

Obrázek

To bílé "brčko" je právě současné ovládání plynu.....tedy není to nic moc, ale celkem to stačí :-D