VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jaký hardware je dobrý pro FSku, jaký joystick, grafika, procesor, prodám, koupím...
By Tommy
Ahoj,
chtěl bych zeptat, jestli jste se s tím někdy už setkali, mám problém s mojí X52... (Mám XP SP3)

Problém:
Rozhodl jsem se updatovat drivery a programovací software. Nainstaloval jsem tedy ty nejnovější které jsou na stránkách saiteku... verze 7.0.27.13 Vše jsem nainstaloval a začaly problémy (doteď si nadávám že jsem to udělal). Okno s kontrolou funkčnosti joysticku z ovládacích panelů bylo vyplněno byť češtinou, dikaritika kterou použili ho naprosto zdemolovala (u předchozích byla aj).

To ale nebyl ten hlavní problém, se kterým bych se možná smířil, hlavní problém byl s tím, že nefungovalo tlačítko spojky ani po nastavování, v MFD se zobrazovala neúplná data (z \"Mode + číslo\" to udělalo jen \"Mo\", a to u všech módů). Když jsem chtěl nastavit profily, nebylo to možný, ten SST se choval uplně divně, ujížděla mi tam zničehonic myš a nastavování bylo naprosto nemožný...

Rozhodl jsem se tedy se vrátit na starou dobrou vezi, která byla na CD (verze číslo cca 5.0) a pracovala excelentně oproti tomuto..Odinstaloval jsem vše podle pokynů (odstranil z PC vše co by mohlo mít spojistost s jakýmkoliv Saitek ovladačem..) a rebootoval jsem systém, vhodil jsem tam původní CD a pustil instalaci, zapojil joystick, vše pracovalo jak mělo, až na problém ten, že to po mě chtělo soubory, který na tom CD určitě musely být, protože jsem to takto instaloval prvně, tentokrát to ale chtělo soubory ze složek toho nového driveru a SST...instalace tedy proběhla neúspěšně. Soubory jsou \"SaiMini.sys\" a přidružené.

Vytáhl jsem soubory z instalaček nejnovějších driverů a instaloval jsem znova, napsalo to že hardware nefunguje, chyba K10. Přes 5 hodin jsem projížděl google a hledal co s tím, spousta lidí si na ten novej driver stěžovalo, návody byly různý, rozhodl jsem se ale přejít na starší driver, našel jsem ho zde: ftp://ftp.saitek.com/pub/software/full/ a stáhl do PC...odinstaloval jsem zase všechny drivery, nainstaloval jsem verzi SD6 a driver 6.6.6.9 a problémy stále pokračovaly, dočetl jsem se, že saitek to asi tahá z internetu(instalačky mají v názvu webinstall), takže ať máte verzi jakoukoliv, on si to asi (určitě) updatuje jak se mu zachce, takže jsem odinstaloval a nainstaloval to bez připojení k síti, načež vše bylo jak mělo bejt...pak jsem připojil kabel a drivery se ihned zase po**ali, zase nefunkční MFD, SST nepoužitelný...

Teď jsem joystick odpojil, vše odinstaloval a opravdu nevím co s tím...stalo se to někomu z Vás? Používat joystick bez SST se mi nechce, protože se tím připravím od 2/3 všech tlačítek (ve dvou módech). Ale oni nefungují ani ty drivery a to je to co je zásadní...Mám skoro pocit že jsem o ten joystick přišel, protože takhle je nepoužitelnej... Není možné, že by se část driverů nahrála přímo do joysticku?

Pokud by někdo věděl o co jde a jak na to, byl bych vám vděčnej...Díky ;)

PS: A neinstalujte ty nový drivery... ;)
Omlouvám se za bump ale zakladatel na soukromé zprávy neodpovídá a tento problém mi nedovoluje si v klidu zahrát jakýkoliv flight sim už téměř rok...

Hledal jsem všude, psal si několikrát se Saitek supportem (neúspěšně), vyzkoušel snad všechny možné kombinace, nic nefunguje. Saitek Pro Flight mi i na FB párkrát odpověděli že makají na fixu, nebaví mě už ale čekat na to půl roku. Ty nejnovější SD6 drivery jsem nainstaloval v pohodě ale SST mi stále dělá problémy kdy to při instalaci napíše:

"Error 2 in UpdateDriverForPlugAndPlayDevices: Systém nemůže najít uvedený soubor."

Instalaci potom v pohodě sice dojedu do konce, program se v pohodě zaregistruje atd., ale je potom totálně nepoužitelnej.

Bez SST mám displej neustále prázdný, nemůžu absolutně bindovat profily a využívat to při hrách, takže jsem odříznutej od jakýchkoliv profilových přepínačů a využít můžu opravdu jen to minimum, co si nabinduju už přímo ve hře. Simulátor už takhle ale hrát nemůžu jelikož bych stejně musel neustále přehmatávat na klávesnici a být rád že mi na joystick vyšlo alespoň to brždění a klapky...

Proto jsem tě chtěl požádat o radu, které drivery teda nakonec pro tebe fungovaly (kombinace direct output - SST), popř. poslat odkazy. Zkusil bych ty staré z CD které mi k tomu přišlo ale to už bohužel nemůžu najít. Navíc si myslím že by stejně stačilo jenom nainstalovat ty originální drivery a přes to až hodit ty nové, jelikož takhle jsem to měl tehdy na XPčku 32jce a vše fungovalo v pohodě. Po odinstalaci a na novo nainstalování zase těch nových to už ale nešlo vůbec

Ještě jednou je mi líto že mým prvním postem musím takhle oživovat téma ale nevidím smysl v opakovaném psaní na jiné fóra kde si s tím nikdo neví rady a ten kdo už taky ten joystick má jen napíše že mu to taky nejde, když tady už to někdo vyřešil
Ahoj,
já měl problém s rozchozením MFD displaye a pomohla instalace driverů a softwaru verze 6 (z ftp ne ze stránek).
Dále je třeba zkontrolovat ve službách (start -> spustit -> services.msc) že běží direct output. Jinak spustit intstalačku, která jej "zaregistruje" do simulátoru.
Rozdýchaval jsem to na Win 8.1 64bit. A jinak máš pravdu Saitek support nepatří mezi nejrychlejší.
[quote="Martin Tlolka"]
Ahoj,
já měl problém s rozchozením MFD displaye a pomohla instalace driverů a softwaru verze 6 (z ftp ne ze stránek).
Dále je třeba zkontrolovat ve službách (start -> spustit -> services.msc) že běží direct output. Jinak spustit intstalačku, která jej "zaregistruje" do simulátoru.
Rozdýchaval jsem to na Win 8.1 64bit. A jinak máš pravdu Saitek support nepatří mezi nejrychlejší.
[/quote]
Ale já nemám problém s FSX pluginem, mě nejde vůbec samotnej SST, ten program přes který si binduješ tlačítka na profily. A bez správně nainstalovaného vůbec nerozchodím displej, proto mi vůbec nic neukazuje. Ikdyž si nějaký profil vytvořím nebo načtu starý a přes lištu na něj přepnu (přes joystick už samozřejmě bez displeje nemůžu) tak to žádné tlačítka neemuluje, jako kdybych žádný profil vybraný neměl. Direct Output mi běží normálně, stejně nemůžu na displej nic psát ani přes OutputTest. Nemůžu rozchodit ani tu páčku nebo tlačítka pro myš, které jsou na throttle sticku...
Pošleš mi prosímtě odkazy na ty verze které ti fungovaly? Na FTPčku jsem taky už zkoušel hledat ale nic
Naposledy upravil(a) Hyperion dne 25 srp 2014, 14:08, celkem upraveno 1 x.
Ahoj, sorry za pozdní odpověď.

Našel jsem adresu ftp, kde se dá stáhnout i starší verze ovladače: ftp://ftp.saitek.com/pub/software/full/

Dále jsem našel co vše mám ze saiteku staženo na disku:
  • Saitek FIP Drivers 6.6.1.40 64-bit.exe
  • Saitek_X52Pro_Flight_Controller_7_0_27_13_x64_Drivers.exe
  • Saitek_X52Pro_Flight_Controller_SD6_64.exe
  • Saitek_X52Pro_Flight_Controller_SD6_64_Software_.exe
  • Smart Technology 7_0_27_13 64Bit.exe
Tučně zvýrazněné jsem pravděpodobně instaloval jako poslední.

Verze programů:
  • Software version - 7.0.27.13
  • Driver version - 6.2.2.4
  • Direct Output - 6.2.2.4
Přiznám se, že je to tak trochu magie. Zkoušel jsem různé kombinace a tato je poslední funkční.
Podařilo se ti odzkoušet osy a tlačítka na konci instalace?
Aha, tak přesně toto jsou  ty nejnovější verze, které jsem samozřejmě už zkoušel... Ano, všechny tlačítka a tak pokaždé fungovaly. Jenomže i samotný output driver mi na Win8 nikdy nechodil pořádně- třeba jak to píše "Aretované tlačítko spojky", jakože přepínač profilů stačí jen jednou zmáčknout a nemusíš ho držet když hatkou přepínáš, tak toto se mi při každém odpojení resetovalo.

Když jsem to instaloval tady prvně tak problém nebyl v tom že by to vůbec nešlo ale s displejem který místo No profile nebo Mod 1 občas napsal třeba NP prifele, Med 1 a podobně. Bindování fungovalo ale FSX plugin už ne, ani ty scrollovací tlačítka pod MFD mi vůbec nepřepínaly jas, jenom stopky jsem mohl používat. Nechápu tedy proč mi to teď už nemůže fungovat alespoň takhle (s čímž bych se už možná i smířil), jako kdyby mi pořád zůstaly od toho nějaké soubory které by se s tou novou instalací praly, ikdyž jsem důkladně promazal všechno co Saitek řekl, i registry.

Taky mi někteří říkali že problém může být s Gigabyte motherboardem, který já právě mám ale teda nikde jsem se nedočetl co je u mě v BIOSu špatně. No zkusím ještě jednou ty drivery které jsi napsal a díky za tu adresu, je ale divné že ti to při 7.0.27.13kách píše že máš 6.2.2.4. Kdyby se našla instalačka na tuto verzi tak by to bylo fajn, tedy alespoň Tomáš píše něco o tom že mu ty staré fungovaly. Vymazal jsi ostatní verze před tím důkladně, nebo jen přeinstaloval těma novýma?

Nabízela by se tu ještě jedna možnost ale SST asi nefunguje na Linuxu co? :D
Tak na linuxu jsem to nezkoušel :-)

Jinak já po problémech s FSX přešel na Xplane a tam jsem si nabindoval tlačítka přímo a display holt oželel. Nenašel jsem zatím plugin.
Možná je to ta kouzelná kombinace starších driverů s novým softem :-)
Jak jsem psal je to magie. Postupně jsem odinstalovával ovladače, mazal složky instaloval druhé a tak. Možná byla v tu dobu příznivá konstelace hvězd.
Sorry myslel jsem že ti pomůžu víc.

PS. Desku mám ASUS
By Araneus
"Jinak já po problémech s FSX přešel na Xplane a tam jsem si nabindoval tlačítka přímo a display holt oželel. Nenašel jsem zatím plugin."

Na display jsou pluginy na x-plane.org, stačí zadat do vyhledávače "saitek" (jsou tam verze pro Windows, 32 bit, 64 bit, Mac i Linux). Některé mají dobré recenze. Mně bohužel nefunguje žádný z nich, přestože jsem zkoušela instalovat ovladače a všechno možné. Na druhou stranu ty točítka u MFD mají tak nepříjemný chod, že stejně nevím, jestli bych je nakonec používala...