VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jaký hardware je dobrý pro FSku, jaký joystick, grafika, procesor, prodám, koupím...
ahoj, prosím poraďte mi.
1)Na fsx lítám na www.csav.cz s PMDG 737-800 ngx. nastavení všeho mám na úplném minimu ale stále mam 10 fps. myslím si že je to tím že mam pouze 3 procesory.
2) uvažuji o menším homecockpitu doporučili byste mi něco? nebo nevíte jak a co?
předem děkuji za odpověd
LETU ZDAR! vojta
By Pavel
Ad. 2 - udej rozpočet a definuj, čemu říkáš homecockpit a popiš svoje zkušenosti se stavbou elektroniky :-) Samozřejmě si můžeš koupit pár panelů na stůl od Saiteku za pár tisíc, ale to asi nenazýváme homecockpitem. Stavět kokpit letadla je dražší, vloni jsem dělal poměrně detailní rozpočet a při stavbě B737 NG jsem se do částky 70 000 Kč měl dost problém vejít, a to bylo počítáno s tím, že si většinu udělám sám - žádné kupování komerčně dostupných komponentů, a s tím, že vše bude co nejjednodušší, aby to nějak chodilo - žádné 100% real. V případě, že bys nechtěl nechat stovky hodin na pájení a šroubování, vrtání, řezání, nastavování, atd., tak si samozřejmě můžeš vše koupit, ale není to zrovna nejlevnější - na celý kokpit dopravního letadla si připrav tak milion.

PB
By Pavel
Ad Saitek - no, tak tam ti asi nemáme co poradit, nabídku mají na webu, tak si vyber. Jeslti chceš panel s kontrolkami, nebo s vypínači a pákou podvozku, nebo nějaké přístroje, nebo rádio... Všechno to funguje, je to poměrně jednoduché na zprovoznění, takže je to jen tvoje volba co od toho očekáváš. Osobně bych na tvém místě vzal buď ten radio panel, nebo multi panel, neboť ovládání autopilota a rádií myší je někdy takové nepohodlné, tohle se může hodit. Panel který něco jen zobrazuje bych nebral, to mi stačí na monitoru. Ale to je jen můj názor, někdo to může mít jinak :)

PB
Tech panelu je cela rada, a ne jen od Saiteku. Jak pise Pavel, zalezi, kolik do toho chces vrazit. Vyhoda je v tom, ze to muzes kupovat postupne.

Snazil jsem se najit aktualni fotku sveho homecockpitu, ale posledni mam jen z D checku

Obrázek

Nahore noname touchscreen 20\" pro overhead panel a in-flight entertainment system
Vrinsight EFIS/MCP/COM panel, Boeing type
Landing gear lever - udelano ze stareho joistyku
Indikace podvozku/klapek atd by Ivan Duris
Saitek Pro Flight Yoke
Saitek Pro Flight Radio panel
VRinsight CDU II
Saitek Pro Flight Throttle
Saitek Pro Flight Pedals

Z doby, kdy jsem lital jeste na laptopu:

Obrázek

Detail:

Obrázek

....kdyz k tomu pustite real mechanika:

Obrázek

Cele FB album zde
By Macek
Ahoj, koukal jsem, že máš ten vrinsight zhruba stejný jako já, mám dva dotazy:
- proč používáš radio panel od Saiteku, když rádio je součástí MCP (aspoň teda já tam mám com/ nav v pravé části panelu)?
- jaká je zkušenost se saitekovým radio panelem? Upgraduju si druhý simulátor, na kterém mi jede C172 od A2A a dokoupil jsem si radio panel a multi panel, ovládat myší rádio a autopilota je fakt opruz :(