VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jaký hardware je dobrý pro FSku, jaký joystick, grafika, procesor, prodám, koupím...
By Pavel
http://www.hidmacros.eu/whatisit.php revoluční věc pro každého. Umí rozpoznat různé klávesnice ve win a mapovat jim různé vstupy do FSky (normálně přes rozhraní v FSce, nebo přes simconnect). Využitelné pro velmi velmi levné homecockpity (viz fotka tam), nebo pro pokročilejší - mě se to hodí do mé rozestavěné L410, protože ušetřím hodně tlačítek, které bych musel hnát přes FSBUS a teď je můžu krásně udělat \"zadarmo\" - FMC apod. Ještě jsem to netestoval, o víkendu přivezu z chalupy pár starších klávesnic a dám vědět.
By Pavel
Jinak dnes testováno, rozebral jsem starou klávesnici a napájel si do ní mikrospínače aka klávesy.

FSX: uplně božský, přes Simconnect funguje senzačně, hodně možností k programování

FS9: Nepodporuje to vstup přes FSUIPC, takže lze jen přes HidMacros nasimulovat stisknutí kombinace kláves a tomuto v menu FSky přiřadit nějakou akci. Ovšem počet akcí v FSce je silně omezen a FSUIPC samo o sobě neumí klávesnici taky namapovat zrovna moc věcí. Resením budiž http://www.autohotkey.com/download/ tahle utilitka, která mimo jiné umí kombinaci kláves přiřadit kliknutí myši na dané souřadnice. Takže to pak funguje takhle: Zmáčknu spínač na stole, ten přes keyboard_2 pošle informaci do HidMacros, HidMacros z toho udělá nějakou klávesovou zkratku (třeba Shift+J, je to jedno) a tu pošle do windowsu. Tahle klávesová zkratka sice nic neumí, ale zachytí jí AUtoHotkey a přiřadí jí klik na souřadnice 1053,515, což je v mém případě přepnutí Active/Stdby COM1 (protože toto nelze přiřadit přes FSku ani FSUIPC). Hustý, ne? :D

V kombinaci s FSBUS (ten bude řešit výstup z FSky, tj LEDky apod + vypínače (třeba světla) jsem schopen přes to s minimálními náklady udělat plnohodnotný pedestall schopný ovládat VŠECHNY tlačítka libovolného FMC apod. Takže, L410, těš se!

PB
By Ico
hmmm parada, zrovna vcera som nadhodil drahej, ze by bolo na case zacat s kokpitom hehehe No na case aj je, ale cas nieje heh
By Ico
Ozaj sry Pavle, funkcia v FSUPIC na active/stnb tlacitko COM1 freq tusim je, mam ju pripravenu pre kokpit (FS9).
By Pavel
Jám vim že na to je offset, přes FSBUS mi to funguje (na FSBUS hardware a C++ kod), ale já nevim, jak ke vstupu z klávesnice (neřešme ted HidMacros, mluvme o normální klávesnici) přiřadit tenhle offset. Asi by to nějak jít mělo, ale nevim jak. Ty víš? Tj dokázal bys třeba obyčejné klávesnici ke tlačítku J přiřadit active/stdby? To by bolo naozaj dobrý!
By Pavel
Aaaaaaaaaaaaa, mam to! Ivane, po tom našem chatu jsem to přece jen nakonec našel. Vypadá to takhle a funguje to. Díky!

Obrázek
By Ico
Som rad :) a co je lepsie i pre mna, pouzijem aj ja druhu klavesnicu hehe paradny typ, ze ma to skor nenapadlo hehe aj tak ich mam doma dve nevyuzite, skusim potom laborovat.
By Pavel
Jinak, fungujou přes to i on-off switche (lights atd), ale neni to nic moc, to radši udělám přes FSBUS. Funguje to dobře, ale v momentě kdy ten switch je zapnutej a zmáčknu jinou klávesu (klapky třeba), tak se \"zasekne\" zapnutej a zůstane tak do příštího procvaknutí tam a zpět. Což FSBUS nedělá, takže vypínače udělám přes FSBUS.
By Pavel
Ježiš sorry, než bych zapínal TCMD a hodil to na FTPčko, tak ten IS rád používám :) dyt zas tak hroznej neni.
By Pavel
Btw,
snad se autor nebude zlobit, ale když už jsem to tak nakousnul tady, tak to tedy dokončím. Víte jak jsem psal včera o tom mapování klikání myškou přes další utilitku? Zapomeňte. Od verze 2.0 (očekávejte velmi velmi brzo) to bude HidMacros umět nativně. Přibudou asi i další, zajímavé věci, ale nebudu prozrazovat.
By pavelkoudy
Ahoj, prosím Vás, mám s HIDmacros problém. Myslel jsem si, že když PMDG umí namapovat na coliv třeba SHIFT+CTRL+Q zvýšení rychlosti na MCP, nebo prostě cokoliv jiného, tak si to zadám do HIDmacros, zmáčku tu klávesu a ono to provede otočení tím kolečkem. A ejhle ono to tak nefunguje. Nevíte někdo proč? Nebo jak to udělat? Našel jsem sice nějaký návody a moc tomu nerozumím, mělo by to fungovat tak že všechno má PMDG definovaný pod HEX kodem a to se má naprogramovat do macra a začne to dělat to co chceme, ale nejsem si jistej. Díky za rady
By Pavel
No, PMDG umí vše ovládat pomocí Offsetů - daných právě tím hex názvem a jejich velikostí. Jsou sepsané v FSUIPC dokumentech v samostatném PDFku (viz aktuální verze FSUIPC). Pak není problém si udělat buď svoje FSUIPC macro (s tím neumím), nebo modernější způsob - udělat si pod FSUIPC lua skript (informace k LUA také v FSUIPC PDFkách) tak, aby tento LUA skript přečetl stisk klávesy, nějak to vyhodnotil, a poslal nějakou hodnotu do tvého offsetu. Tohle je asi nejspolehlivější řešení, ale vyžaduje trochu práce s těmi LUA skripty.

Další možnost je generovat klávesové zkratky přes HIDMacros a ty namapovat do PMDG - tady mi u něčeho trochu blbnuly některé systémové klávesy (CTRL, ALT, RShift,...) takže musíš vyzkoušet co tu funguje a co ne (nejprve to udělat třeba přes obyč písmenko, zkust jestli chodí, pak třeba shift+písmenko, atd).

PB
By Pavel
Proto říkám - udělat makro na Ačko (předtím vyhodit Ačko ze všech controlls FSky), zkusit jestli na něj PMDG reaguje, atd.

PB