VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jaký hardware je dobrý pro FSku, jaký joystick, grafika, procesor, prodám, koupím...
By Laky911
Ahoj,
nedávno jsem díky Pavlovi Brodskému rozchodil můj FSBUS. Mám takový problém, zkoušel jsem nastavit v CDK odpovídač, ale při \"přetočení\" přes číslo 7 mi to pokračuje dál 8 a 9 (u odpovídače to je blbý :D ), pak to po chvilce skočí na 0. U prvního čísla odpovídače je to ale jinak, tam to při přetočení hodí celý squawk uplně náhodný. Do přílohy jsem přiložil konfigurační soubory CDK, kdyby byl někdo ochotný mi poradit :) .

Předem díky
Lukáš V.
By Pavel
Čau, nevyznám se v tom, ale jen nápady:

1) Co snížit interval u toho F které handluje s tím offsetem? Kdyby byl rychlejší, tak by ti to na 0 skočilo dříve...

2) Dívej se i na aktuální squawk v letadle, třeba na nějakém defaultním panelu - jestli taky dělá nesmysly, nebo jestli se chová korektně. Moje podzření totiž je, že kdybys nedělal route z Akumulátoru do Displeje, ale route z F oběktu (ten FSUIPC offset jak tam máš definovaný) rovnou do displeje, tak to \"proženeš\" přes FSku, která se o přetáčení po dosažení 7 postará.
Tzn routes:
a) z točítek do akumulátoru
b) z akumulátoru do FSky
c) z FSky do akumulátoru
d) z FSky do displeje

...ačkoliv koukám, že v ukázkovém skriptu tam tu route z akumulátoru do displeje mají - otázka je, jakou to takhle bude mít prodlevu, no

3) Když to nepujde, tak to zkus jednoduse - k těm rotaries udělej routu tak, aby dělaly nějaké klávesové kombinace, a těm následně v FSUIPC přiřaď zvýšení/snížení příslušného čísla na odpovídači o 1 - tím pádem za tě logiku přetáčení po dosažení 7 vyřeší samotná FSka a do displeje opět pošleš hodnotu přímo z toho offsetu, který v FSBUSu bude jen R (číst).

4) Ty routes bych zkusil takto (ta první část)
Kód: Vybrat vše
R, , CRSquawk1, ASquawk, 1000, 1, 0, XPNDR|ADDVAL
R, , CRSquawk2, ASquawk, 100, 1, 0, XPNDR|ADDVAL
R, , CRSquawk3, ASquawk, 10, 1, 0, XPNDR|ADDVAL
R, , CRSquawk4, ASquawk, 1, 1, 0, XPNDR|ADDVAL
Dej vědět, jak to dopadlo.

PB
By Laky911
Ahoj, díky za odpověď.
ad 1) Bohužel tohle nijak nepomohlo.
ad 2) Buď jsem ty routes napsal špatně, nebo to taky nefunguje správně :( Myslím, že chyba bude v akumulátoru. Jinak prodleva žádná, funguje to stejně jako původní verze.
ad 3) Tak tohle nevím jak udělat, s FSBUsem jsem začal pracovat teprve nedávno a s CDK ještě moc neumím.
ad 4) Tohle funguje dost podivně. :D Ale zkusil jsem smazat to „XPNDR“, protože to funguje speciálně, na jednu stranu ovládáš jedno číslo a na druhou stranu druhý (funguje to stejně jako ten příklad „sxpndr“ , stačí 2 točítka. Jelikož to vyvářím ve stylu B737, tak se mi to nehodí.) Po tý úpravě to funguje uplně nádherně!! :)
R, ,CRSquawk1, ASquawk, 1000, 1, 0 ADDVAL, 0,1
R, ,CRSquawk2, ASquawk, 100, 1, 0, ADDVAL, 0,1
R, ,CRSquawk3, ASquawk, 10, 1, 0, ADDVAL, 0,1
R, ,CRSquawk4, ASquawk, 1, 1, 0, ADDVAL, 0,1
Takže díky za pomoc :)
By Pavel
No a má to v dnešní době ještě smysl? FSBUS je už slušně archaický kousek - s ohledem na to co umí (a kolik stojí) arduino bych tenhle zázrak už nikdy nestavěl. Ale klidně se do toho můžeš na wiki pustit :-)

PB
By piple
[quote="Pavel"]No a má to v dnešní době ještě smysl? FSBUS je už slušně archaický kousek - s ohledem na to co umí (a kolik stojí) arduino bych tenhle zázrak už nikdy nestavěl. Ale klidně se do toho můžeš na wiki pustit :-)

PB[/quote]

Ty máš nějaké konkrétní řešení s Arduino pro home kokpit? To by mě zajímalo. Můžeš se podělit?